...v malé zahrádce...

ONDŘEJ MAŘÍK

11. 12. 2019 0:00

 

Věk: 18 let
Vikariát: Hradec Králové
Studovaná škola: Biskupské gymnázium Bohuslava Balbína HK
 


1. Víme, že už nějaký rok jsi ve službě vikariátního zástupce s Anežkou Horkou. Jak ses dostal k vikariátní službě?

No, už to budou dva roky, co jsem se potkal s Filipem Machkem, tehdejším vikariátním zástupcem za Hradec, a on se mě, člověka, který byl na vikariátku jen jednou a to náhodou, zeptal, zda bych to po něm nepřevzal. Znělo mi to dost absurdně, protože jsem ani nevěděl, že ta funkce existuje, natož, co je to vikariát. Ale tak slovo dalo slovo, ten rok jsem se hodně zapojoval a následující rok jsem to s Anežkou převzal.


2. Tento rok jsi úspěšně ukončil animátorský kurz. Pomohl ti tento kurz ve službě vikariátního zástupce?

Určitě mi pomohl. A klidně Vám udělám reklamu, je to skvělý podnik. Minimálně mi dal chuť se do toho pouštět, ukázal mi, že to může být dobrý. A tak samozřejmě, že se občas hodí nějaká ta osvědčená hra.

 

3. Letos maturuješ. Už víš, co budeš dělat po maturitě? 

Záludná otázka, kterou maturanti často neradi slyší, protože nic ještě není dáno a může se to změnit, ale myslím, že už vím. Jakožto gymplák, půjdu na vysokou a to nejspíš na pedagogiku zkombinovanou s historií. Bude to trochu mišmaš, ale nejdřív se tam musím dostat a tu maturu udělat.


4. Jaké máš koníčky? Co děláš ve svém volném čase?

Jsem spíš hudebně založený, ale občas si i rád zaběhám nebo s bráchou lezeme po skalách a na stěně. Hraju na pár hudebních nástrojů, z nichž poslední dobou nejvíc na varhany, ale rád se vracím i k jinačím. Nedávno jsem dostal nový pozoun, takže se k němu hodlám vrátit. Jen je škoda, že toho volného času je čím dál míň a nějaký ten pátek už ho zabíjím více četbou a studiem než hraním na nástroje. Ale tak to mají asi všichni.


5. Víme, že rád čteš knihy. Máš nějakou oblíbenou knihu?

Knihy čtu opravdu rád, ale nerad bych mystifikoval dojmem, že jsem knihomol. Čtu málo a nesnesitelně pomalu. Před takovými pěti lety bych měl jasno a řekl bych: Pán prstenů. Dodnes si stojím za tím, že je to úžasná kniha, ale fantasy už nějakou dobu není můj oblíbený žánr. Momentálně čtu spíš knihy k maturitě, což jsou klasiky a nejraději mám ty, které nějak souvisí s historií. Takže asi Quo vadis, Křižáci, nebo Zabiják. Těžko říct...


6. Co ti udělá největší radost?

Když po mě nikdo nic nechce. Ne, dělám si srandu. Velkou radost mi udělá úspěch tam, kde ho opravdu nečekám. Třeba vítězství našeho vikariátu v letošních Hradubických derbech. Tam jsem se projevil jako malověrný, ale když jsem se mýlil, udělalo mi to mnohem větší radost, než kdybych měl pravdu.

 


Označ, co preferuješ:
Pozoun x varhany 

špenát x salát

Kniha x Film

Sladkosti x čokoláda 

rohlík x veka - rohlík (teda pouze, co se potravin týče, samozřejmě)

svetr x mikina - jak kdy, ale spíš mikina

společenství x možnost být sám

hudba x tanec 

Zobrazeno 1197×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona signály.cz