...v malé zahrádce...

VIKARIÁTNÍ RAFTING

9. 8. 2018 10:58
Rubrika: Reportáže

Setkání mládeže Humpoleckého vikariátu

V pátek 15. 6. 2018 začalo další vikariátní setkání v Želivě. Nejdříve jsme se sešli na mši svatou v kostele Narození Panny Marie. Poté jsme se přemístili k přehradě Želivce, kde jsme si dali večeři a zahráli si různé hry. Ke konci dne, když začaly svítit hvězdy, jsme se pomodlili a zamysleli se nad krásou a radostí. Ti co chtěli, se ještě podívali na film: Ztracen v džungli, ostatní šli spát.

Zaber! Pozor, kámen! Větev! Strom v řece! Takové výzvy jste mohli zaslechnout v sobotu při procházce kolem řeky Želivky. Raftování bylo totiž hlavním bodem programu našeho vikariátka. Řada z nás už na vodě byla, ale většinou jen na Vltavě nebo podobných klidných, velkých řekách. Proto jsme si nedokázali představit, co by nás mohlo na Želivce čekat. Brzy jsme zjistili, že peřeje, rychlý proud a úzké koryto jsou jen ty nejmenší překážky. Přes řeku totiž popadaly stromy. Některé se daly objet, ale jiné ne. Když se stalo, že strom byl kompletně pod vodou, tak to pro nás znamenalo jen mírné zhoupnutí. Ale potom jsme také narazili na stromy, které jsme museli podplout. Přes všechnu naši šikovnost se jeden raft pod stromem zasekl a nešel vyprostit. Nechali jsme ho na místě s tím, že ho vysvobodíme později.

Blížil se čas oběda, proto jsme zastavili u tábořiště. Oheň v ohništi ještě hořel. Začali jsme vykládat věci z raftů. V tom se v zákrutu řeky objevili kajakáři a za sebou táhli náš raft! Byl to tak trochu zázrak a určitě ne náhoda.

S plnou parádou jsme pokračovali dál až k nebezpečnému jezu, který jsme museli obejít po souši. Bezpečně jsme dopluli až k mostu, kde jsme zakončili mokrou část naší cesty. Převlékli jsme se a pěšky se vydali zpět do kláštera. Nasadili jsme ostré tempo, a tak nám to trvalo jen 2 hodiny.

 Přes všechen náš spěch jsme dorazili docela pozdě. Proto už jsme se jen rychle rozloučili a rozjeli se do svých domovů. Tak zase příště!

Kateřina Bouchalová

 

Zobrazeno 711×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona signály.cz