...v malé zahrádce...

KATEŘINA PAVLISTOVÁ (DCM)

18. 4. 2018 13:01

Naší novou posilou je Káťa Pavlistová. Seznamte se! :) 

Věk: 21

Bydliště: Jaroměř

Škola: Univerzita Hradec Králové, Filosofická fakulta

Vikariát: Náchod

 

1. Jak se ti na DCM spolupracuje s Terez a Sárou?

Moc dobře! Jsou to kolegyně k pohledání! Myslím, že to je slušná posilka pro moje břišní chechtací svaly a moc se těším na další akce! Se Sárou už spolupracuji podruhé. Byla jsem s ní chvilku v týmu na Vesmíru.

     

2. Co tě vedlo vzít tuto práci? (DCM)

Terez a Sára mě tak dlouho přemlouvali a mluvily do duše, až mne Terez přesvědčila, že by to byl fajn nápad a docela mě to zaujalo.

 

3. Slyšeli jsme, že máš za svůj život spoustu vtipných zážitků. Pověz nám alespoň jeden.

Napadl mě jeden legrační zážitek ze střední školy. Blížila se hodina češtiny a já měla mít na právě tuto hodinu připravenou báseň dle vlastního výběru, ale přesto že jsem se báseň od Viktora Dyka dlouho učila, stále se mi vytrácela z hlavy. Jenomže já nedokázala předstoupit před třídu a něco nejistě odříkat. Tak mi hlavou bleskla bláznivá myšlenka. V tanečních jsem dostala knihu kaligramů a měla jsem ji zrovna s sebou a tak jsem šla o přestávce k tabuli a do prostřední části něco opsala a zakryla to. Když zazvonilo a nastala osudná chvíle, stoupla jsem si před třídu a spustila – „Christian Morgenstern, Noční rybí zpěv“ otevřela tabuli, kde byl kaligram nakreslený (Kdo chce mít představu, jak to vypadá, nechť googlí. ) a šla si sednout do lavice. Paní učitelka vyprskla smíchy, zatímco ostatní spolužačky si nechápavě tabuli prohlíželi a koukali „jak chleba z tašky“ spolusedící se mě nechápavě ptala. Paní učitelka se dosmála, sdělila mi, že to byl velmi originální nápad, ale i tak to nemůže uznat. Tak jsem alespoň získala na učení o týden víc, bez nějakého pocitu provinilosti. O týden později jsem již naučenou báseň předvedla bez teátru. 

 

4. Nakupuješ ráda oblečení?

Ano, nakupuju až nezdravě často a občas nosím neobvyklé kousky. Snažím se docílit osobitého a zároveň slušného a vhodného stylu.

 

5. Jakou máš oblíbenou literární postavu?

Jednu!? To je těžký výběr! Asi Neználka, Harryho Pottera, Lucinku Pevensieovou, Alenku, Fifinku, Williho Wonku, Sherlocka Holmese, D'Artagnana, Bilbo pytlíka, Malého prince, a mraky dalších!

 

6. Víme, že ráda zpíváš, hraješ i tancuješ. Co bys dělala nejraději z těchto oblastí, kdyby sis měla vybrat jednu a proč?

Opět jenom jednu? To je opravdu moc těžké. Nejraději bych byla, kdyby se tyto činnosti prolínaly. Na to by byl ideální muzikál! ;) Avšak asi bych si vybrala zpěv, protože ke mně neodmyslitelně jaksi patří a nevím, co bych bez něj dělala. A herectví má taky něco do sebe. :) 

 

7. Káťo, víme, že jsi úžasná zpěvačka a zpíváš v kapele VeKa. Jak ses do ní dostala?

Ha, ha! No, byla to celkem trnitá a obtížná cesta. Když jsem jela v roce 2012 poprvé na Vesmírný Silvestr, tak jsem šla tak nějak automaticky do hudby, kde jsem dostala sólo a na tento popud jsem měla jít do VeKy, avšak mi to nebylo tak úplně dovoleno. To se opakovalo. Až mi bylo 18 tak jsem byla konečně vysvobozena ze zakletí ...:D, tak jsem se sama přihlásila Frenkymu, zda by mě ještě stále brali. A vzali! Poprvé jsem byla na koncertě v Rychnově a hned jsem dostala sólo s Tondou Vlachem. Frenky nám tenkrát radil ať to zpíváme jak manželé po 20ti letech! :D

 

Žlutá X modrá

Pes X kočka

Voda X kafe

Světlo X tma

Kniha X film

Vlak X autobus

foto: Anna Karešová

Zobrazeno 1317×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona signály.cz