...v malé zahrádce...

NO FEAR - Vikariátní setkání mládeže 10. - 11. 6. v Želivě

27. 6. 2017 10:44
Rubrika: Reportáže | Štítky: vikariátní setkání

Nedlouho po příjezdu jsme se všichni odebrali na cestu k přehradě Vřeseník na Želivce. Než organizátoři dokončili poslední přípravy toho, co mělo následovat, proběhly seznamovací hry. Pak jsme byli všichni rozděleni do týmů po čtyřech lidech, ve kterých jsme měli splnit deset různých akčních úkolů, za něž jsme získali písmena. Lezení po skále, střelba z luku a ze vzduchovky, air soft, plutí po přehradě, přejití lana nataženého nad vodou, lovení písmena v láhvi, matematická rovnice, počítačová hra miny v reálu a hledání sklenice s písmenem ve vodě, to všechno nás mělo povzbudit k překonání strachu. Ze všech písmen nakonec vyšlo motto: Nebojte se!

     

Poté, co byly splněny všechny úkoly, jsme všichni vyšplhali po ne moc dobře schůdné cestě na skálu, na jejímž vrcholku se odehrála mše svatá za zpěvu ptáků a s rozhledem po celé krajině. Po mši nastal čas na rozdělání ohně u přehrady a na večeři – opékání špekáčků. V poklidné atmosféře se začalo zpívat a následoval hlavní bod večera – oslava narozenin našeho kaplana pro mládež Petera. Když proběhly gratulace, přípitky a po dortu nezbyl ani drobek, byl opět čas na zpěv. Kolem půlnoci jsme se vypravili zpět do kláštera, kde se ti více i ti méně unavení uložili ke spánku.

   

V neděli po budíčku, balení a pokusu o upravení svých vzhledů, jsme se všichni sešli venku u tiché, ospalé snídaně. Po ní následovalo povětšinou kladné hodnocení celého setkání a na závěr mše svatá.

Počasí nám výjimečně přálo, setkání se obešlo bez vážných zranění a proběhlo v přátelské atmosféře.

 

 

Dorota Bouchalová

 

Zobrazeno 864×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona signály.cz