...v malé zahrádce...

BOYS´ VÍKEND - CO Z TEBE DĚLÁ MUŽE?

27. 6. 2017 9:51
Rubrika: Reportáže | Štítky: DCŽM Vesmír

Tento víkend určený pro kluky - chlapy, probíhal na Diecézním centru života mládeže Vesmír. Jak nadpis napovídá, hlavním cílem bylo to, abychom si my účastníci uvědomili, které vlastnosti z nás dělají ty pravé muže. Dalším cílem bylo probrání vztahů mezi námi a holkami.

Našimi průvodci byli Vojta a Marek. První program po nás chtěl, abychom se zamysleli nad tím, které vlastnosti jsou mužské. Vojta je zapisoval na tabuli. Mnohé z nich se propojovaly a doplňovaly. (Někdo poznamenal, že člověk s takovými vlastnostmi je hotový superman.)

Potom nám Marek napsal jeho osobní seznam těch nejdůležitějších vlastností, které stojí za to rozvíjet nejvíc. Byl to takový souhrn toho, co jsme předtím dali dohromady.

V sobotu dopoledne jsme my starší rozebrali včera napsané vlastnosti. Každý za sebe řekl, v čem je dobrý nebo co mu naopak nejde a chtěl by se v tom rozvíjet.

Odpoledne pro nás bylo připraveno překvapení - vyjížďka na koloběžkách od Masarykovy chaty přes Velkou Deštnou, Luisino údolí do Deštného v Orlických horách.

Večer nám rozdal Marek papíry, na které jsme měli napsat své cíle, vizi svého života. Pro mě to nebylo složité, o takových věcech přemýšlím často. Potom jsme šli do kostela svatého Matouše, kde jsme se u obětního stolu rozmístili do půlkruhu, a za vybrnkávání písničky několik z nás předčítalo texty na zamyšlení.

Před večerkou jsme se ještě stihli pobavit o našich vztazích s holkami, ženami. Mluvil hlavně Vojta, Marek a otec Tomáš. Každý z nich má k ženám jiný vztah kvůli okolnostem nebo svému poslání. Myslím si, že to pro nás bylo obohacující.

V neděli jsme si společně i s mladšími navzájem řekli, s jakým předsevzetím z víkendu odjedeme, na jaké vlastnosti budeme pracovat.

Boys‘ víkend hodnotím velmi kladně. I přesto, že jsem byl na Vesmíru po necelých deseti letech, cítil jsem se ihned přijat. S každým jsem se mohl otevřeně pobavit. Když jsem viděl, kolik mladších kluků přijelo, začal jsem si myslet, že tady asi nemám co dělat. S tím si ale týmáci a hlavně “průvodci” poradili, program měli připravený jak pro mladší, tak i starší účastníky. Mé očekávání od víkendu se splnilo - některé věci se mi potvrdily a jiné přibyly.

 

 

Martin Kujínek

 

Zobrazeno 712×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona signály.cz