...v malé zahrádce...

TANEČNÍ VIKARIÁTKO V POLNÉ

17. 5. 2017 10:11
Rubrika: Reportáže | Štítky: vikariátní setkání , tanec

Začátek Tanečního vikariátka byl naplánován na pátek 21. 4. 2017 v 18:00 v Lidovém domě v Polné. Nakonec se nás sešlo asi 16.

 

 

Po zábavném seznámení, které ale nebylo až tak moc nutné (vzhledem k tomu, že 75% lidí bylo z Přibyslavi), jsme se na chvíli zamysleli nad tím, co pro nás tanec znamená, a jaká máme od setkání očekávání. Velký papír se poměrně rychle zaplnil. Poslechli jsme si úvahu o tom, čím vším může tanec být, a brzy jsme se s jeho různými formami začali seznamovat osobně. Nebudu tady jmenovat všechny tance, které jsme se naučili (nebo zopakovali), zmíním jen dva, které mě zaujaly nejvíce - Algorithm March a Střelený Olda.

 

 

Po večeři jsme ještě chvíli tancovali, ale postupně se na nás začala projevovat únava z dlouhého dne, a tak jsme si sedli, povídali, smáli se, zpívali a postupně se připravovali na spaní. Po zhasnutí světel jsme uslyšeli poměrně hlasitý zvuk nízko letícího letadla, naštěstí se místo očekávaného výbuchu bomby ozval hlas s uklidňující zprávou, že to není letadlo, ale topení, které během noci zcela jistě uslyšíme ještě několikrát. Bylo to opravdu velice příjemné sdělení.

 

Ráno jsme měli budíček v 7:30, nikomu se samozřejmě “z vyhřátého klobouku” nechtělo, zvlášť když jsme věděli, že bude následovat rozcvička (nakonec nebyla tak hrozná, bylo to spíše příjemné protažení). Potom na nás čekala dobrá snídaně, na kterou se připojil i P. Pavel Sandtner. Od 9 hodin jsme se odebrali do krásné polenské “katedrály”, kde jsme měli mši svatou.

 

 

Po návratu měl slovo P. Pavel na téma tanec v Bibli a potom se to trochu stočilo k zajímavé diskuzi o vztazích. Úvahy přerušilo volání k obědu, který se skládal z hranolek a smažáku (spokojenost byla veliká).

Po obědě jsme se opět vrátili k tanci. Věnovali jsme se trochu více klasickým tancům - polka, mazurka, jive (naučili jsme se cool zvedačku, kterou snad do sezóny nezapomeneme), cha-cha, waltz a pak jsme také zopakovali tance z předešlého večera.

V 15:30 se začal blížit závěr setkání, takže následoval nutný úklid, ale ještě před ním velice příjemná masáž.

A shrnutí a dojmy? Spousta hudby, smíchu, tance, dobré nálady, a pozitivní energie… Co víc bychom chtěli?

 

Eliška Omesová

 

Zobrazeno 1195×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona signály.cz