...v malé zahrádce...

FILIP MACHEK

10. 11. 2019 0:00

 

Věk: 21

Vikariát: Hradec Králové

 

1. Oblíbené jídlo/pití.
Oblíbených jídel mám více, ale rád si pochutnám na svíčkové nebo vepřovém smaženém řízku. Jako top jídlo bych vyzvedl čokoládu všeho druhu a k tomu šlehačku …mňam. Do mých oblíbených nápojů patří kofola a pivem taktéž nepohrdnu.

2. Víme, že jsi pracoval jako pošťák, pověz nám nejzajímavější/nejlegračnější zážitek z poštovního prostředí. :)

Ano, to je pravda. Pracoval jsem na České poště jako balíkový doručovatel. Oficiálně se tato pozice jmenuje: Doručovatel balíkový s řízením vozidla. O poště bych mohl vyprávět hodiny a hodiny, ale pokusím se tu vypíchnout ty nejzajímavější zážitky, které se mi přihodily.

Na poštu jsem nastoupil před rokem do toho nejkrušnějšího tzv. „Předvánoční období“ a to byste nevěřili, kolik vtipných (někdy ale nepříjemných) situací se může stát. Myslím si, že bych o tom mohl napsat knihu: Filip a jeho poštovní ťukance

První ťukanec se mi stal hned první týden, co jsem začal jezdit sám. Poškrábal jsem své i cizí auto. Týden na to mi nestartovalo auto a já musel všechny balíky přeskládat do jiného. Pár dní jsem jezdil s vyfukující se pneumatikou, často mi nefungoval platební terminál, jednou jsem na něj ve tmě dokonce šlápl. Podotýkám, že tyto nehody se stávaly výhradně v pátek večer :D 

Byla i jedna nehoda, kdy jsem si při couvání nevšiml pouliční lampy a narazil do ní. Auto bylo v pořádku, ale na lampě byla prasklina. Tak jsem volal na depo, kde mi poradili, ať zavolám městskou policii. Měšťáci mi řekli, že tohle nedělají, že to spadá pod Státní policii. Než přijeli a vše se vyřídilo, uběhly dvě hodiny. Říkal jsem si, že kdybych to věděl, tak rychle oběhnu paneláky se zbytkem balíků a pak se vrátím. Místo toho jsem dostal pokutu a balíky rozvážel až do večera. 
Byly i takové situace, kdy jsem předal jiný balík, než jsem měl, ale naštěstí to vždycky dobře dopadlo a balíky jsem vrátil do správných rukou. Během roku jsem se snad všemu naučil. Zjistil jsem, že mě to baví a třeba v budoucnu bych se k tomu rád vrátil. 
Na poštu mám krásné vzpomínky a vždy, když vidím poštovní auto, tak se mi zasteskne…

3. Co nejraději děláš ve volném čase? 
Ve svém volném čase, rád poslouchám písničky. Přibližně před rokem jsem se začal učit hrát na saxofon, tak i jej občas vezmu do ruky. Jinak rád trávím čas s přáteli a rád sportuji. A do toho trénuji mladé hasiče.

4. Co Tě přivedlo na DCM? 
Myšlenka jít pracovat na DCM mě napadla ve vaně, když jsem přemýšlel, co budu jednou dělat po maturitě. Se spolčem jsme často chodili pomáhat na DCM před diecézkem a moc mě to bavilo. 
Bohužel se stala jedna taková nemilá věc, že jsem neodmaturoval na první ani na druhý pokus, a tak jsem si při přípravě na maturitu začal hledat práci.
Protože jsem věděl, že z DCM odcházela Sára Pelikovská, zeptal jsem se Terez Mackové (Teclové), zda bych tam mohl nastoupit. Bohužel mi řekla, že místo už je obsazené a já jsem nastoupil na poštu. Po nějaké době se však Terez ozvala, že letos bude končit a jestli mám o toto místo ještě zájem. A  tak jsem teď tady.

5. Prozraď, v čem jsi výjimečný – co nikdo jiný neumí/nemá, apod, … (superschopnost – tajná myškavěc)
Tak to je velmi těžká otázka…má tajná superschopnost  - tajná myškavěc ….no těžko říct. Ale myslím si, že by to mohla být kamarádskost, humor a mírná diplomacie snažit se vyjít lidem vstříc. 

6. Těšíš se na práci v ryze dívčím kolektivu, neděsí Tě to? 
Ryze v dívčím kolektivu jsem snad nikdy nepracoval. Bude to určitě nová zkušenost a na práci se těšímuž teď tam vládne humor. Zatím mě to neděsí a doufám, že děsit ani nebude.

 

 

Vyber:

(co bylo dřív :D) Slepice/vejce

Banán otevíráš od stopky/od konce

Kafe/čaj

Kočka/pes

Donut/ kobliha 

Pošta/PPL 

Malý těžký balík/Obrovský lehký balík

Ranní ptáče/noční sova

Humor/deprese

 

Zobrazeno 1352×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona signály.cz