...v malé zahrádce...

HRADUBICKÉ DERBY

8. 10. 2019 10:27
Rubrika: Reportáže

V sobotu 21. září 2019 se konalo už čtvrté kolo bitvy mezi vikariáty Hradec Králové a Pardubice. Minulá bitva se odehrávala u Salesiánů v Pardubicích. Letos se dobývání přesunulo na Biskupské gymnázium Bohuslava Balbína v Hradci Králové. Na začátku celé akce jsme si zahráli skvělou seznamovačku. Dostali jsme za úkol vymodelovat z alobalu člověka po pravé straně tak, jak si ho představujeme. Všichni byli hodně originální a se svojí fantazií vyrobili něco neskutečného. 

Po krátké seznamovačce proběhla scénka, kde ovdovělá královna oznámila, že to město, které se stane bohatším, bude městem věnným. Následovala první aktivita na zahradě. Vikariáty se rozdělily na 2 skupinky a jejich úkolem bylo sebrat co nejvíce mincí pro svoje město. Háček byl ale v tom, že mince mohl sbírat jen ten bojovník, který jel na koni. Všichni do toho šli s plnou silou a energií, což bylo super.

Druhá bitva se odehrávala ve škole. Všechny mince, které oba vikariáty nasbíraly, si dali každý do svého úkrytu. A v tu chvíli začal brutální boj s papírovými koulemi. Vikariáty měly za úkol dobýt soupeřův úkryt a sebrat co nejvíce mincí. Všichni jsme se bili jako draci. Byl to opravdu hodně vyrovnaný boj. Když už jsme byli dostatečně vybití, přišla na řadu poslední aktivita a to vědomostní. Z každé skupinky se vybral jeden odvážlivec, který musel kreslit, popisovat nebo předvádět určitou věc, kterou dostal na papírku. I tahle bitva bylo dosti vyrovnaná. 

 

Nakonec přišla královna, která nám oznámila, že věnným městem se stal Hradec Králové, vyhrál o 4 body. Takže se vyrovnává skóre a teď je to aktuálně 2:2. Uvidíme, kdo si přijde pro vítězství příští rok. Celou akci jsme zakončili úžasnou modlitbou v kapli. 

Akce se mi moc líbila. Myslím, že si ji všichni opravdu užili. Věřím, že na tuto bitvu budeme ještě hodně dlouho vzpomínat.

Zobrazeno 1008×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona signály.cz