...v malé zahrádce...

HLEDEJ SPRÁVNOU CESTU

19. 6. 2019 8:30
Rubrika: Reportáže

Co si představit pod pojmem „hledej správnou cestu“ – bludiště, cesta lesem nebo životní povolání? Tak čti dál a dozvíš se, jak jsme toto téma zpracovali my. 

V pátek 17. 5. se uskutečnilo vikariátní setkání mládeže – tentokrát v Ledči nad Sázavou. Od večera jsme se sjížděli na faru, abychom potkali staré, ale i nové přátelé. Než všichni dorazili, hráli jsme různé hry na farní zahradě. Účastníků nebylo mnoho, byla to spíše rodinná atmosféra. Když jsme byli kompletní, konala se mše svatá s kázáním na téma „strach“. Mši doprovázela hra na kytaru s krásným zpěvem ze stran všech účastníků. 

Po mši na nás čekala večeře – několik druhů pomazánek se zeleninou – kterou všichni velmi chválili. Vikariátní setkání doplnilo sledování skóre hokejové zápasu na mistrovství světa. Po večeři jsme se všichni usadili ve společenské místnosti, abychom si vyslechli příběh našeho kaplana pro mládež, jak se dostal ke kněžství. Příběh byl poučný, poutavý i zábavný. 

I když bylo hodně hodin, tak nás nikoho neodradilo, abychom se vydali na noční ''výsadek''. Všichni účastníci byli rozděleni na dvě skupinky. Jedna byla odvezena do Chřenovic do Podhradu a druhá ke studánce do Nezdína. Cesta na místo výsadku samozřejmě proběhla se zavřenýma očima. Kromě toho, že jsme v noci chodili po lese, tak ještě hrozilo nebezpečí potkání nějaké divoké zvěře, kterou naháněli myslivci. Nikdo neznal trasu, tak nám nezbylo nic jiného než namátkou vybrat směr a vyrazit. Oběma skupinkám trvalo zvládnutí trasy asi 2,5 hodiny. Cestu jsme si užili a všichni dorazili do cíle živí a zdraví. 😉

Následující den bylo vstávání dosti náročné (což lze očekávat po téměř probdělé noci). Už nás ale nečekal, žádný program – pouze snídaně, úklid, rozloučení a odjezd domů. 

Marta Urbánková, Dominika Tůmová

 

Zobrazeno 450×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona signály.cz