...v malé zahrádce...

ÚVOD - O ČEM BUDE NOVÁ RUBRIKA MOZAIKA?

2. 12. 2018 17:00
Rubrika: Mozaika

Milá děvčata, ženy a dámy, na vědomost se dává, že svůj start zahájila Mozaika.

Co to je?

Nový blog o nás a pro nás.

Proč zrovna Mozaika?

Dlouho jsem přemýšlela, jak nazvu tuto rubriku. Nápadů byla spousta. Například: Okno do duše ženy nebo Gobelín. Nakonec to vyhrála Mozaika.

Kdo z nás by si nevšiml v katedrále mozaiky. Nebo doma, ve farním kostele. Zajisté mi dáte za pravdu, že když sluníčko prochází přes mozaikové sklo, směs a hra barev je úchvatná. Mozaika, to jsou malá i větší, světlá i tmavá, ale vždy hezky barevná sklíčka, jenž utvářejí krásný obraz. Všechno do sebe zapadá. Ale ne vždy je to tak. Některé mozaiky potřebují oprášit, umýt nebo dokonce opravit či objevit, zrovna tak, jako my.

Žena je mozaika. Někdy zaprášená, někdy trochu poškozená, někdy nevidí, co má vlastně ztvárňovat a někdy úplně zapomíná, že je mozaikou, ve své podstatě tak krásnou. Mistrovské dílo Boha.

A tak Vás chci pozvat na cestu. Cestu objevování Božího obrazu v nás. Té krásné mozaiky složené ze spousty krásných a barevných sklíček, či drahokamů. Mnozí tvrdí, že žena je komplikovanou bytostí. Je snad mozaika komplikovaná? Má mnoho dílů, ale každý je na svém místě, každý je potřebný a má velkou hodnotu. Žena má mnoho tváří a mnoho podob, nese mnoho biblických archetypů. Objevujme ženského génia v nás a nenechme si ho vzít žádnou ideologií a veřejným míněním, či dnešní kulturou. Milujme svoji ženskou identitu a nesnažme si ji ničit a degenerovat. Krása a důstojnost ženy! Buďme hrdé, že jsme ženy! Jedinečnost ženy je nádherná.

Pokud jste ji ještě neobjevily, tak vás zvu ji hledat. Oprašovat jednotlivá sklíčka mozaiky, vidět tu krásu, kterou nám Bůh dal. Mně, Katce, Klárce, Týně, Marii, Anitě, Bětce, Sáře… Nám všem.

A jak vzniká mozaika? Pomocí obyčejných událostí všedního života. V každé z vás je nádherná mozaika a čeká, až ji objevíte, že dovolíte, aby zahrála všemi barvami, aby přes sebe pustila sluneční paprsky a byla pohlazením oku i duši těm, se kterými se denně potkává. A každá je jedinečnou a nepostradatelnou součástí nádhery Božího stvoření. Naše jedinečné povolání, být ženou, se rozvíjí po celý náš život. A tak není důležité, kolik je Ti let, objevovat svoji identitu můžeš v každé době.

Položme si pár otázek a buďme k sobě upřímné:

Jak jsem jedinečně stvořená? Jaké jsou mé osobní zájmy a dary? Co mě vždy znovu naplní? O čem jsem snila jako malá? Jaké mé dary a talenty upadly do zimního spánku?

Bůh nás chce naplnit svou láskou, nadějí a požehnáním.

Čtete Bibli: 2 Timoteovi 2, 24

Na pokračování se můžete těšit za měsíc.

vaše sestra Gabriela                                                                      

Bonus:

https://www.youtube.com/watch?v=c-gkNkB5Ujo

https://www.youtube.com/watch?v=cpc365Od3bE

Zobrazeno 571×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona signály.cz