...v malé zahrádce...

TOMÁŠ TEPLÝ

21. 12. 2018 17:00
Rubrika: Portréty osobností | Štítky: DCŽM Vesmír

Věk: 20

Vikariát: Kutnohorsko-poděbradský

Škola: Církevní gymnázium v Kutné Hoře

 

1. Pocházíš z Kutné Hory – Sedlec a vaším farním kostelem je katedrála Nanebevzetí Panny Marie a sv. Jana Křtitele. O tom, jak výjimečný tento kostel je, není potřeba dlouze psát, ale vdávala se tam tvoje starší sestra. Kolik sourozenců vlastně máš a jak se vám bydlí na tamní faře?

Mám 3 sourozence. Zmiňovanou starší sestru, pak staršího bratra a ještě bratra mladšího. A bydlelo se nám myslím celkem dobře. V dětství jsem velmi ocenil velkou farní zahradu. Tam jsem trávil hodně času.

 

2. Tvým velkým koníčkem je airsoft. Jaký je tvůj nejintenzivnější zážitek spojený s airsoftem? Nemusíme se začít bát jezdit na Vesmír? 

Tak bát se určitě nemusíte. A nejintenzivnější zážitek? To jsme jednou s kamarádem vylezli na střechu u baráku, ve kterém hrajeme, a vyřadili jsme snad úplně všechny protivníky, protože nás tam fakt nikdo nečekal. Byla to tedy situace plná nadšení, srandy, adrenalinu, jo a kapku taky respektu z výšek. A chci upozornit, že tohle nemá sloužit jako příklad. Je to nebezpečný, takže to nikdo nezkoušejte. V zápalu hry se pak může lehce přihodit zranění, ale chtěli jste nejintenzivnější zážitek tak tady je…

 

3. S rodiči jezdíváte na Vesmír celkem pravidelně. Kdy jsi o Vesmíru začal uvažovat jako o místu, kam se dát do služby mladým?

Podzimky 2016. Pár lidí tu mělo svědectví o týmačení. A na konci se Anička Stejskalová zeptala, kdo z děcek by chtěl jednou do týmu. Tenkrát jsem se prostě přihlásil a netušil jsem vlastně vůbec proč. Tak teď už to teda vím no. :-)

 

4. Jsi z hudební rodiny. Nechybí ti bicí?

To teda jo. Na bicí jsem hrál jen jeden rok, ale fakt jsem se v tom našel. U nás doma jsou všichni spíš přes melodii, já zas přes rytmus. Akorát jsem si nesedl s učitelem, a tak jsem toho bohužel nechal. Po čase jsem si pořídil aspoň cajon. Ale chybí mi to, to rozhodně.

 

5. Co by sis sbalil do tzv. KPZ (krabička poslední záchrany)?

Záleží, jak je to myšleno. Jestli do kpz jako do přírody tak to je asi celkem jasný. Jestli do kpz týmáka, tak to už je těžší. Tam by patřila např. vytrvalost, určitě by se hodilo mít tam třeba instantní spánek :D a rozhodně víra by nemohla chybět. A do každý správný kpz něco na rozdělání ohně, takže plamen Ducha svatého.

 

6. Jak bys přiblížil Vesmír lidem, kteří o něm ještě neslyšeli?

Asi bych se je snažil přesvědčit, ať přijedou, protože si myslím, že to asi nejde moc popsat. Kdo nenažil, nepochopí.
Jinak bych se je snažil nalákat na společenství a zážitky s Bohem s vrstevníky. To je totiž podle mě skvělá kombinace.

 

 

 

Kino X koncert

Sladkosti X slanosti → oboje

Kofola X cola

Kolo X lyže X snowboard

Ranní ptáče X noční sova

Pes X ptakopysk

 

Zobrazeno 826×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona signály.cz