...v malé zahrádce...

MIRKA LACINOVÁ

16. 10. 2018 18:00
Rubrika: Portréty osobností | Štítky: dcm

Věk: 24

Vikariát: Havlíčkův Brod

Škola: Pedagogická fakulta, UK, obor učitelství matematiky

 

1. Jaký je Tvůj nejoblíbenější geometrický tvar?

Trojúhelník, a proto jsem psala o významných bodech v trojúhelníku i svou bakalářskou práci.

 

2. Narýsuj pravoúhlý trojúhelník ABC, ve kterém platí: |AB| = 5 cm, |BC| = 3 cm, |AC| = 4 cm. Sestroj Thaletovu kružnici nad přeponou trojúhelníku ABC.

Nemám u sebe kružítko, takže jsem to udělala na počítači :)

 

 

 

3. Jaká byla (první/nejzajímavější) Tvoje cesta na Vesmír?

Úplně poprvé jsem byla na Vesmíru na akci Tóny Vesmíru v roce 2015. I když se mi tam líbilo, myslela jsem si, že už na Vesmír nepojedu, protože je to od nás daleko a mě stačí Spolčo u nás ve farnosti (tím zdravím všechny Kachny z Chotěboře J ). Ale člověk míní a Bůh mění, a tak teď budu na Vesmíru každých čtrnáct dní a jsem za to Bohu moc vděčná.

 

4. Pověz nám nějaký zážitek se Spolčem. 

Za tři roky, které jsem měla možnost vést Spolčo v Chotěboři, jsem s nimi zažila mnoho krásných a radostných chvil. Vybavuje se mi letní přespávání na faře, na které jsem vymyslela aktivitu, kdy si každý do vystřiženého kolečka nakreslí své jméno a to, co ho charakterizuje. Pak jsme měli z koleček sestavit hroznové víno (podle Lk 15.5: Já jsem vinný kmen a vy jste ratolesti). Na přespávání ale přišly jenom 4 dívky. Nejdřív jsem myslela, že tuto aktivitu vypustím, protože to nebude mít smysl, ale ony se postili do kreslení a po několika hodinách nakreslily kolečka pro všechny spolčáky (a to je nás 25). Bylo krásné pozorovat, jak se všichni spolčáci navzájem znají a vědí, co komu na kolečko nakreslit.

 

5. Co Tě přivedlo k přemýšlení nad prací na DCM?

 Na posledních Animátorech mě Terez Macková oslovila s tím, že Sára bude brzy odcházet, tak jestli bych to nevzala místo ní. Moje odpověď byla stručná a jasná: „Ne. Protože já už mám v plánu, že začnu od září učit na jedné základní škole.“ Druhý den jsem šla na tu základní školu a oni mi skutečně nabídli místo učitelky. Byla jsem potěšena, že o mě mají zájem. Ale řekla jsem jim, že ještě minulý týden bych s velkým nadšením místo přijala, ale že dnes už mám jiné plány. Stačila k tomu jedna cesta autobusem z Vesmíru do Prahy plná otevřeného rozhovoru s Bohem a já jsem v nitru věděla, že učitelství není to, co po mě teď Bůh chce, ale že je to služba na DCM. A moc se z ní těším.

 

6. Jak trávíš svůj volný čas?

Přes léto mnoho cestuji s kamarády po českých památkách, o semestru pak trávím čas s přáteli u deskových her, nebo se procházím po Praze. Ze sportů mě baví volejbal, doma se nejraději věnuju malovaným křížovkám a sudoku. Také moc ráda čtu – výhradně křesťanskou literaturu.

 

7. Práskni na sebe nějakou zajímavost (v čem jsi výjimečná, co nikdo jentak nemá/neumí,… )

Vloni jsem si koupila mapu Prahy a vyznačila na ní pražské katolické kostely. A od té doby se je snažím navštívit, což  u většiny lze jenom v době konání bohoslužby. Díky této skutečnosti nejen poznávám nové památky, ale můžu se častěji setkávat s Bohem a přijímat Ježíše v eucharistii.

 

Pohádka x horor

Sukně x kalhoty

Ponožky v sandálech x  sandále bez ponožek x ponožky bez sandálů

Mazlíček x sourozenec

 

Zobrazeno 1570×

Komentáře

JiKu

Druhý den jsem šla na tu základní školu a oni mi skutečně nabídly místo učitelky.

Ó, mluvo česká, zahal tvář svou šlojířem smutečním.

Něco jiného jsou komentáře, kde člověk často přeformuluje podmět, ale na přísudek zapomene. Ale tohle prošlo něčím, čemu by se snad dalo říkat redakční práce.

Zobrazit 1 komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona signály.cz