...v malé zahrádce...

VESMÍRNÝ BĚŽKAŘSKÝ VÍKEND 2018

12. 4. 2018 0:00
Rubrika: Reportáže | Štítky: DCŽM Vesmír

Hlavní lyžařská sezóna za půlkou, teplota lehce pod nulou, sněhové podmínky vymodlené. Tak se dají popsat první dojmy z běžkařského víkendu na Vesmíru. Měli jsme velké štěstí. V pátek odpoledne to se sněhovými podmínkami vypadalo příznivě spíš jen na hřebenech, ale v noci na sobotu pokryla bohatá vrstva sněhu celou vesmírnou oblast. Stromy jak od mrazíka a běžkařské tratě jak pro profíka. Ideální počáteční podmínky pro pořádnou běžkařskou túru vesmírných lidí. Nabalili jsme svačiny skládajícími se z 40% vanilkovými vánočními rohlíčky, z 10% čokoládou, z 20% chlebem a z 29% čajem a mohlo se vyrazit. To jedno procento je vyhrazeno pro tajný doping účastníků zahrnující Tomášovu placatou první pomoc.

Po prvních pár zátěžových výšlapech jsme se rozdělili na dvě skupiny a to na šikovné běžkaře, kteří pojedou dlouhou trasu a na ještě šikovnější běžkaře, kteří si dají o to delší trasu. Já osobně jsem se držela ve skupině s větší koncentrací vanilkových rohlíčků. A vyplatilo se, krom pohádkových výhledů jsem měla na Velké Deštné i sladkou vecholovku.

Za moji rohlíčkovou skupinu musím říct, že zážitek to byl parádní, že jsme se zvládli vrátit na Vesmír v pořádku s dobrým pocitem ze sportovního výkonu a že jsme se úspěšně zregenerovali od učení, od zkouškového či od práce. I druhá skupina se po příjezdu tvářila dostatečně sportovně zrekreována. Ovšem, kdo neměl dost, mohl si jít po nedělní mši na trať pro druhý běžkařský nášup. Prostě běžkařský víkend, jak má být, dávám za jedna!

Lucie Barborková

Fotky z akce si můžete prohlédnout zde.

Zobrazeno 477×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona signály.cz