...v malé zahrádce...

LEVEL UP - VIKARIÁTNÍ SETKÁNÍ MLÁDEŽE

9. 4. 2018 11:37
Rubrika: Reportáže | Štítky: vikariát Humpolec

„Slovo má lehkost větru a sílu hromu." – Victor Hugo

Setkání mládeže humpoleckého vikariátu se konalo jako již tradičně v želivském klášteře. (10 - 11.3. 2018) Zahájili jsme jej oficiálním otevřením domu číslo 115, který želivský klášter rekonstruuje a chce z něj udělat centrum pro mládež. Byli jsme první, kdo dům obýval. Poté jsme se všichni odebrali do klášterní zahrady, kde jsme se navzájem krátce představili. Následovaly hry jako "skalp" nebo "černá bílá".

 Tématem celého setkání byla komunikace a k té se vázala i první hra. Udělali jsme dva kruhy, jeden okolo druhého, a postavili jsme se proti sobě. Pak jsme byli vyzýváni k tomu, abychom tomu druhému řekli, co nám o něm prozrazuje jeho postoj či výraz tváře. To náročnější nás teprve čekalo. Rozdělili jsme si role poslanců a ředitelů agentur. Ředitelé agentur si vybrali ze zbývajících lidí svůj tým a následně si vybrali i poslance. Úkolem bylo během následující hodiny vytvořit plakát, video a připravit si nějakou řeč na tiskovou konferenci. Volební program se měl týkat projektu číslo 115 - toho domu, který se rekonstruuje na dům pro tábory, rodiny s dětmi a školy. V domě je skoro hotové první patro, my jsme se měli zabývat druhým patrem, doděláním prvního patra, okolím domu a také tím, z čeho budeme vše financovat, koho budeme zaměstnávat, atd.

 Po večeři přišel bod programu, kterého se většina obávala: tisková konference. Nejdříve poslanci zevrubně představili program své strany a zodpověděli dotěrné otázky ostatních. Pak ředitelé agentur přiblížili jednotlivé body programu své strany. Vesměs byly návrhy a cíle podobné: získat co nejvíce sponzorských darů, zaměstnávat animátory, zařídit dům pro mládež. Aby vystupování nebylo málo, poté, co skončila tisková konference, následoval briefing. Každá strana si vylosovala skandál (alkohol v práci, hádky mezi členy strany,…), který měla během půl minuty vysvětlit. Pak se odehrály samotné volby, tajné, všeobecné, rovné a nezastupitelné. Žádná strana neměla pod 5% (nejméně bylo 8% - 2 hlasy).  Celkem s přehledem vyhrála strana 3M, která zaujala nejen vystupováním, ale i kreativitou a sympatičností svých návrhů.

 Samozřejmě nechyběl ani duchovní program. Po volbách jsme se vydali do ambitu a prošli si křížovou cestu, u jednotlivých zastavení jsme si přečetli krátká zamyšlení. Vymrznutí v klášterní chodbě se po konci křížové cesty řešilo horkou čokoládou. A kdo chtěl, směl se jít podívat do chodeb pod klášterem. Navštívili jsme místa, na kterých dříve mniši využívali zdejší vlhkosti k pěstování hub, prošli jsme se pod celým klášterem a vylezli u Starého mlýna. Pak už byl čas jít spát.

 Na mši jsme v neděli jeli do Humpolce, kde ji sloužil pater Peter. Po mši jsme se rozloučili a rozjeli do svých domovů.

Dorota Bouchalová

Zobrazeno 542×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona signály.cz