...v malé zahrádce...

25 LET VESMÍRU 3. - 5. 11. 2017

1. 3. 2018 14:13
Rubrika: Reportáže | Štítky: DCŽM Vesmír

Na Vesmírnou oslavu narozenin dvaceti pěti let jsme se začali sjíždět v pátek 4. listopadu. Po společně strávené večeři jsme strávili večer seznamováním, hráli jsme hry a vítali další přijíždějící.

Sobotní den nám začal, jako obvykle, budíčkem o půl osmé ráno. S osmou hodinou jsme se sešli na snídani, slovo na den nám pověděl Jenda a bylo na téma: „Příteli, pojď si sednout dopředu.” Po snídani jsme se rozešli každý za svým úkolem, VeKa trénovala písně na odpolední koncert, kluci chystali lavičky ve stanu a holky ho potom vyzdobily. Stan byl postaven na parkovišti hned vedle hlavní budovy.

Oficiální sobotní program začal mší svatou v kostele sv. Matouše v jedenáct hodin a celebroval ji Mons. Josef Socha, papežský prelát z biskupství. Hudebně mši doprovázela VeKa. Na konci mše Josef Socha poděkoval Pavlu Rouskovi, zakladateli DCŽM Vesmír, přítomní se k děkování přidali dlouhým potleskem. Po něm slovo převzal Tomáš Hoffmann, ředitel Vesmíru.

Po mši jsme se přesunuli ke stanu, kde se vydával oběd všem přítomným. Pochutnali jsme si na řízkách s bramborovým salátem. Bylo možno posedět venku, ve stanu nebo uvnitř Vesmíru. Po obědě ve dvě hodiny začal program venku ve stanu věnovaný zpětnému pohledu na existenci Vesmíru. Dvouhodinovým programem nás provedli moderátoři Sára Pelikovská a Petr Lukášek, bývalí týmáci z Vesmíru. Na pódium byli pozvání lidé, kteří stáli u vzniku centra pro mládež, mladí, kteří navštěvují Vesmír teď nebo lidé, pro které je Vesmír důležitým bodem v životě, protože zde našli životního partnera nebo našli Boha, který jim zde ukázal jejich cestu životem. Při přestávce byla možnost ochutnat výborný čokoládový dort od „Cukrlady”.

Po krátké pauze začal koncert kapely VeKy, která má k Vesmíru velmi pevnou vazbu. Zahráli známé písně i úplné novinky. Od publika za to byli odměněni potleskem vestoje.

Po koncertu VeKy už byla nachystaná večeře v rautové podobě. A po ní začal slavností večer, který začal tanečním vystoupením Dominika a Natálky. Po něm už následovala volná zábava provázená tancem a přátelským popovídáním.

Den jsme zakončili ve ztišení adorací v kostele sv. Matouše.

V neděli jsme se opět sešli na společnou snídani v osm hodin a po ni vyrazili na mši svatou do kostela sv. Máří Magdaleny. Ke mši nám zahrála skupinka, která trénovala pouze od rána, a přesto to zvládla na jedničku. Po obědě už se bohužel náš víkend dostal do svého konce, tak jsme se loučili a postupně odjížděli do svých domovů.

Aneta Filipiová

Zobrazeno 567×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona signály.cz