...v malé zahrádce...

HRADUBICKÉ DERBY (7. října 2017)

7. 11. 2017 11:31
Rubrika: Reportáže

Dne 7. října 2017 se konalo druhé kolo velkolepé bitvy mezi věčnými rivaly: Královehradeckým a Pardubickým vikariátem. Jedná se o druhé Hradubické derby. Minulý rok se derby konalo v Pardubicích a Pardubičtí zvítězili. Letos se Hradečtí rozhodli vyrvat rivalům vítězství ze spárů u sebe doma a povedlo se!

Derby se odehrávalo na území Biskupského gymnázia Bohuslava Balbína v Hradci Králové. Na začátku se všichni účastníci sešli v aule gymnázia a seznámili se a vzápětí nám bylo osvětleno, oč vlastně půjde. Představení nás přeneslo do fiktivní budoucnosti, ve které už byla obě města tak velká, že se začala přirozeně slučovat. V dvojměstí propukaly nepokoje, poněvadž obyvatelstvo nebylo schopno se rozhodnout, jak se bude nově vzniklá metropole jmenovat. A aby se tato situace vyřešila, bylo rozhodnuto, že nové město se bude jmenovat po tom městě, které v následující bitvě nashromáždí více peněz. Účastníci byli rozděleni na čtyři týmy po vikariátech (každý vikariát měl dva týmy) a vylosovalo se, které týmy budou v suterénu a které v přízemí. Každý tým dostal určitý obnos peněz a úkolem ostatních týmů bylo jim je ukrást způsobem dobývání. Všude na území bitvy byly rozházené papírové koule, které sloužily jako zbraně, a na obranu sloužily kartónové krabice a lavičky. Hned na začátku bitvy oba vikariáty překvapily svou promyšlenou strategií, když se dva týmy sloučily v jeden (po vikariátech), takže matoucí rozdělení pořadatelů nemělo efekt. Oběma vikariátům bylo totiž jasné, že pokud chtějí zvítězit jako vikariát, musí se spojit. Klání bylo dlouho nerozhodné, ale nakonec získal převahu Královehradecký vikariát.

Dále derby pokračovalo ještě vědomostním kvízem, ale Pardubičtí již neměli šanci dohnat náskok Hradeckých. A tak bylo rozhodnuto, že budoucí město se bude jmenovat Hradec Králové. Na závěr se účastníci přemístili do gymnazijní kaple na krátkou modlitbu a poté se rozjížděli do svých domovů.

Celé derby provázela přátelská atmosféra a ani po výsledku nikdo neměl důvod ke zkroušenosti, protože vzhledem k minulému derby je nyní celkový stav 1:1 a možná dostanou Pardubičtí příští rok možnost opět získat převahu.

Ondra Mařík

Zobrazeno 455×

Komentáře

JiKu

Ano, hradečtí zvítězili, protože úspěšněji kradli.
Nemyslím, že by to bylo nějak obzvlášť křesťansky výchovné.

Zobrazit 1 komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona signály.cz