...v malé zahrádce...

SPORTOVNÍ TÝDEN NA VESMÍRU

11. 10. 2017 17:09
Rubrika: Reportáže | Štítky: DCŽM Vesmír , sport

Po roce se znovu v posledním týdnu srpna na Vesmíru konal sportovní týden. Přesněji ve dnech 28.8. - 1.9. 2017. Vesmírnou recepcí prošlo přes 70 lidí, což bylo na sportovní týden akorát. Nebylo nás moc, ani málo.

V pondělí se vše odstartovalo vydatnou večeří a následně nás čekalo všemi oblíbené seznamování. Den jsme zakončili u nedalekého kříže za Vesmírem, kde jsme prožili krátkou modlitbu. Taktéž jsme si poslechli trochu historie, protože Vesmír navštívil jeho zakladatel Pavel Rousek.

Druhý den už byl plně naladěný na sport, takže po snídani nechyběla rozcvička a rozdělení do týmů, v kterých jsme strávili většinu sporťáku. Dopoledne jsme si zahráli volejbal a basket a zároveň jsme k tomu dělali i doplňkové sporty, což teď byly sedy-lehy a běh 4x10m. Odpoledne nás čekal jiný blok sportů a to fotbal, dream game (hra založena vesmírnými lidmi) a doplňkové sporty, kterými byly hod medicinbalem a skok z místa. Nejlepší sportovci v doplňkových sportech byli oceněni sladkou odměnou, takže se všichni snažili. Večer jsme strávili u filmu The Greater a následně jsme ve skupinkách vše rozebrali, posdíleli a pomodlili se.

Třetí den byl pro mnohé velmi náročný, protože se běžel orientační běh. Tento rok byla trasa těžší, proto nejlepší výsledky byli dost jasné a zasloužily si obrovský potlesk.

Odpoledne nás čekala mše svatá v kostele sv. Máří Magdalény, takže jsme moc sportu nestihli, ale zato jsme si udělali procházku z kopce a do kopce. Po večeři měli pro nás manželé Wawraczovy připravené svědectví o vrcholovém sportu a o jejich cestě životem, které bylo inspirativní a pro některé z nás i silné. Po celém dni jsme ještě prožili venkovní hru, která byla ukončena v kostele sv. Matoušovi modlitbou.

Předposlední den jsme byli už unavenější, ale i tak nás čekal celodenní výlet do Šedivin, kde jsme měli mši v malém kostelíčku a oběd v takovém skautském stylu. Cesta zpět nás zavedla kolem šesté hodiny zase na Vesmír, kde jsme byli odměněni výbornou večeří.

Večer jsme prožili klasicky, jako každý poslední večer na sporťáku, a to sdílečkou a následně večerním fotbalem holky proti holkám a kluci proti klukům. Samozřejmě jsme se po fandění a sportování ještě zklidnili a nechali všechny své starosti na adoraci v Matoušovi, která krásně uzavřela celou akci a zároveň nás posilnila do nového školního roku.

 Anna Karešová

Zobrazeno 799×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona signály.cz