...v malé zahrádce...

TOMÁŠ SOCHOR (vikariát Chrudim)

30. 5. 2017 9:11

 

Věk: 20 let

Bydliště: Hlinsko

Škola: Univerzita Palackého v Olomouci

Vikariát: Chrudim

 

Kdy jsi nastoupil do funkce vikariátního zástupce pro mládež?

Do této funkce jsem nastoupil oficiálně od DSM, avšak již předtím mi byly předávány důležité informace od vikariátních zástupkyní.

Jak ses k této funkci dostal?

Tak tohle bylo trochu jak ze sci-fi scény. Byl jsem do funkce „vhozen“ svými kamarády na Světovém dnu mládeže v Krakově, kde tehdejší zástupkyně Anežka hledala za sebe možnou náhradu, a mí kamarádi navrhli mě. No, a aniž by věděli mé rozhodnutí, tak začali všude ohlašovat změnu na tomto postu.

Co máš všechno na starosti? Co vlastně tato funkce všechno obnáší?

Tak v prvé řadě je to určitě zaujmout mladé našeho vikariátu, aby se vytvořilo společenství.
Dále pak vymýšlet všelijaké zajímavé akce a také komunikovat s naším kaplanem pro mládež, se kterým je toto o hodně lehčí. Dále jsme si dali za úkol dostat tyto naše akce do povědomí veškeré mládeže ve všech farnostech vikariátu, protože mnohdy o akcích moc nevědí. Z tohoto důvodu se chystáme na osobní návštěvu a osobní pozvání už třeba na první akci, kterou je seznamovací víkendovka v Proseči.

Jaké máš další záliby?

Není všeobecným tajemstvím, že jsem velký fotbalový nadšenec, mnohdy až fanatik. V současné době se ve fotbale hodně pohybuji. Vykonávám funkci rozhodčího, trenéra dorostu a zároveň místopředsedy FK Kameničky, z.s, kde se snažím pomoci klubu z vesnice a hlavně mládeži, se kterou zde pracuji.
Naváži na to tím, že práce s dětmi a mládeží je moje priorita, pracuji ve Středisku volného času Pohoda a Pohoda COOL v Hlinsku, které je zaměřeno na děti ze sociálně znevýhodněných rodin, z náhradní rodinné péče a na delikventní mládež, pro které toto středisko pořádá víkendové pobyty, ale také tábory.

Kterému fotbalovému klubu fandíš?

SK Slavia Praha jedině! K tomuto klubu tíhne mé fotbalové srdíčko už od mého fotbalového dětství, kdy již můj děda fandil „sešívaným“.
Jinak samozřejmě také FK Kameničky.

Jaké plány máš do budoucna?

Plánů mám v hlavě strašně moc ze všech možných okruhů zájmů.
V první řadě je to naplánovat a připravit výborné akce ve vikariátu. S kolegyní máme v hlavě i jednu větší akci, ale uvidíme, jaký bude zájem.
Dále chci samozřejmě dostudovat a dostat se na gymnázium do pozice učitele a pomoci tak ve vzdělávání dětí.
Co se týče mých zájmů, tak se nadále vzdělávám i v trenérské pozici, abych toho mohl co nejvíce předat mým svěřencům.

Zobrazeno 968×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona signály.cz