...v malé zahrádce...

VIKARIÁTKO DO KUTNÉ HORY

18. 4. 2017 19:17
Rubrika: Reportáže | Štítky: vikariátní setkání

Na sobotu 22. ledna 2017 byla naplánovaná výprava mládeže našeho kutnohorsko-poděbradského vikariátu do Kutné Hory. Když jsme se ráno scházeli v Poděbradech na nádraží, vypadalo to, že naši čtyřčlennou výpravu bude chránit takéčtyřnohý kamarád. Ale raději jsme psa nechali doma a do mrazu se vydali sami.

V dopolední části programu jsme putovali po Kutné Hoře a odpovídali na zvídavé otázky. Například jsme hloubali, proč se kostelu Panny Marie říká Na Náměti, nebo co v moderním umění symbolizuje velkáčerná koule mezi dvěma deskami vedle Jezuitské koleje. Po cestě jsme viděli spoustu zajímavých míst a kostelů včetně svaté Barbory, ale nejkrásnějším místem Kutné Hory jsme odhlasovali místní faru. A proč? Protože v ní bylo teplo! A také otec Stanislav Tomšíček, náš kaplan pro mládež, který se svou pomocnicí pro nás už měli nachystaný teplý oběd.

Po něm jsme se přesunuli do vedlejší místnosti ke klavíru a do křesel, kde jsme si povídali o vztazích mezi muži a ženami.

Program jsme ukončili návštěvou kostela svatého Jakuba a adorací Pána Ježíše. Úplnou tečkou našeho pobytu bylo klání ve fotbálku. Pak už jsme ale opět nasedli do vláčku a vydali se zpět do Poděbrad…

jáhen Vojtěch, Dominika, Malinga a Míša z Poděbrad

Zobrazeno 584×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona signály.cz